Átalányadózó egyéni vállalkozás indítása

A SimpleTax szolgáltatásainak keretén belül már elérhető az átalányadózó egyéni vállalkozások elindításának lehetősége is, mindössze egyszeri 7795 Ft + ÁFA díj ellenében, mely hosszú távú együttműködésünk első lépése lehet.

Ki válaszhatja az átalányadózást?

Főszabályként csak és kizárólag egyéni vállalkozók, tehát társasági formában működő vállalkozások, pl. Bt., Kft. nem. Emellett magánszemélyként sem választható az átalányadózás. Mindenképpen szükséges az, hogy az egyéni vállalkozók nyilvántartásban szerepeljen a vállalkozó, és a NAV által megállapított adószámmal rendelkezzen.

Van-e valamilyen korlátja az átalányadózás választásának?

Igen. Amennyiben nem év közben választja az átalányadózást a vállalkozó, hanem a teljes adóévre vonatkozóan, úgy az előző évi bevétel nem haladhatja meg az előző éves minimálbér tízszeresét (20 088 000 Ft), illetve csak és kizárólag kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozó esetében az előző éves minimálbér ötvenszeresét (100 440 000 Ft).

Emellett az aktuális adóévre vonatkozóan, amennyiben nem év közben kezdi meg a tevékenységet a vállalkozó, a bevétel nem haladhatja meg a 24 000 000 Ft-ot, illetve csak és kizárólag kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozó esetében a 120 000 000 Ft-ot.

Hogyan történik az egyéni vállalkozás elindítása?

Ha megszületett Benned a döntés, hogy egyéni vállalkozóként szeretnéd folytatni, nincs más dolgod, mint:

  1. Kitölteni a vállalkozásindítási űrlapunkat, amivel jelezheted felénk szándékod, valamint meg is oszthatod velünk a legfontosabb alapvető információkat, amire az induláshoz szükségünk lesz, ebből az első és legfontosabb a már meglévő Ügyfélkapu regisztráció.
  2. Miután visszaigazoltuk a kérésed és minden részletet egyeztettünk, a kívánt napon* elindítjuk vállalkozásod, mely az alábbi lépéseket jelenti:
    1. Regisztrálunk Téged átalányadózó egyéni vállalkozóként
    2. Bejelentjük tevékenységed megkezdését a Kereskedelmi és Ipari kamara felé**
    3. Bejelentjük székhelyed létesítését a székhely szerinti önkormányzathoz
  3. Értesítünk, a további teendőidről és arról, hogy megkezdheted vállalkozói tevékenységed.
  4. Megküldjük számodra a könyvelési szerződést, melyet aláírva megkezdhetjük a közös munkát.***

* Aznapi, valamint hétvégi vállalkozás indítás díja br. 14 990 Ft.

** A regisztráció díja 5000 Ft, melyet a Kereskedelmi és Ipari kamara részére kell megfizetni.

*** A vállalkozás indításának feltétele, hogy a későbbiekben hosszú távon is együttműködjünk.

A weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa Számodra.  A weboldal használatával elfogadod az Adatvédelmi szabályainkat, Általános szerződési feltételeinket és Süti szabályzatunkat.